Skrivet av: Fransyskan | 22 november 2014

Om ni har en bättre idé är jag beredd att lyssna

Annonser

Responses

 1. Jag vet inte om det är en bättre idé, precis, men jag sparar inte böcker, antingen trots att eller på grund av att jag läser så mycket jämt, jag skulle drunkna i böcker.

  Men framför allt så håller jag beståndet nere just för att de blir fuktskadade så fort här, och inte pga översvämningar, utan för att det är så hög luftfuktighet. Jag läser, och ibland läser jag en bok två gånger, sen får den fara vidare, antingen till någon annan som vill läsa, till välgörenhet eller rent av i sophinken.

  Minimalist, javisst!

 2. Slänga böcker? Det gör ont i själen det! Att öppna en låda böcker som jag inte sett på ett år är julafton för mig! Nu har jag stuvat in alla icke stinkande böcker i bokhyllan hemma (många lager) och den enda lådan (full!) med böcker som errmm luktar.. får åka till källaren när hissen funkar igen. Sen får dom komma fram till sommaren och bo på balkongen några veckor!

 3. Innan e-boken kom till kunde jag inte heller göra mig av med tryckta böcker. Vilket resulterade i att jag hade så många att jag till slut inte visste vad jag skulle ta mig till. Man tror liksom att det ska finnas folk som med glädje vill ha ett helt bibliotek alldeles gratis, men icke.

  Jag vet inte när den där andlösa respekten vände, men nu ser jag allt som är tryckt på papper som delvis slöseri med papper men också något jobbigt som man måste hitta förvaring till. Det hade jag aldrig trott för bara tjugo år sedan.

 4. En e-bok skulle jag inte ta i med tång – jag hatar allt vad skärmar är! Men däremot cirkulerar mina pocketböcker runt en hel del mellan folk!

 5. Jag vägrar också e-böcker. Ljudböcker går också bort. En bok ska avnjutas medan man bläddrar sida efter sida!
  Jag har blivit bättre och bättre (!) på att göra mig av med böcker men de som är riktigt bra läser jag ändå om med ett eller två års mellanrum så bokhyllan är ändå alltid full.
  Folk verkar inte uppskatta tryckta böcker längre och åtminstone här så vill inte ens loppisar ta emot dem. I vår närbutik har de ett bokbord där man kan byta böcker med varandra och eftersom jag vet att många tar en bok utan att lämna en annan så har jag istället lämnat av högvis där 🙂
  Sen hoppade jag snabbt på projektet ”Glöm en bok” och glömmer numera böcker lite här och var så någon annan kan få glädje av att ta hem och läsa dem.

 6. Ljudböcker är perfekta när man åker bil!! Eller har svårt att sova på natten… Men böcker, vad jag gillar böcker. Vattenläckan blev till lilla julafton när jag hittade böcker jag inte har sett på väldigt många år!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: