Skrivet av: Fransyskan | 30 juni 2015

Vilket land har jag vaknat i?

Något är fel här i världen idag. Efter min kvällskurs tvingade jag mig iväg till Carrefour för att köpa mat. Jag har ätit rakt ur konservburkar i en vecka och tja ärligt talat minns jag inte när jag åt något tillagat eller varmt sist. Skinka, ost, grönt, kall potatis, vad som helst, bara det inte är varmt och inte kräver någon tillagning. I varje fall så ekade kylskåpet tomt så hur trött jag än är så åkte jag iväg.

Noterade två saker:

För det första är folk i par icke kapabla att handla själv. Varenda jävel hade mobilen klistrad i örat medan dom stod (i vägen) och noggrant beskrev alla olika typer av creme fraiche och dess priser för partnern i telefonen, med sin vagn vackert parkerad så att det inte gick att komma förbi. Själv stod jag där och funderade på hur hårt jag skulle behöva drämma till, förlåt, råka gå in i personen i fråga utan att hälsenorna gick av men helst så att det lämnade blåmärken. Och så hör man dom förlösande orden: Men då tar jag Carrefours märke då, med 15% fett för 67 centimes. Och så medan jag drog en lättnads suck så flyttade sig personen en halv millimeter framåt och började diskutera vilken grädde som var lämpligast. Hela förbaskade storköpet var fullt av dessa idioter.

I övrigt var det nästan dött där inne. Rean börjar imorgon. Ingen fan handlar dagen innan. Utom jag. Vet ni varför? Det finns inte en susning av en suck till chans att personalen hinner märka upp alla reavaror mellan stängning ikväll och öppning imorgon. Alltså börjar dom dagen innan. Och hörrni. Man betalar det som står på prislappen, så smygrean började idag!

På tal om rea kan jag berätta vad jag gjorde på lunchen idag: åkte till min sportbutik. Ägnade en hel timme åt att prova alla special tshirt dom har till vandring. Dessa kostar 70 euro styck. Jag äger redan tre, men två av dessa har så många hål att tja vad ska man säga, det är bra ventilering. Alltså är det dags att köpa nya. Mina, som är 5-7 år gamla, går helt enkelt inte att laga längre. Och idag var det 30% på allt. Dagen innan rean kan man ta chansen att få 30% rabatt om man slipper stå och slåss imorgon. Men, smart som jag är, så valde jag ut mina tshirt i rätt storlek men fel färg (årets färg är rosa och tydligen skiter som fullständigt i att mitt ansikte får samma färg vid ansträngning, och att rosa inte matchar mina ryggsäckar. Ja, jag är noga med det) och letade sedan länge och väl innan jag hittade någon i personalen som jag känner. Hon slet kläderna ur famnen på mig, letade upp sitt rea häfte och miniräknaren och räknade snabbt ut att jag får 10% extra om jag väntar med att köpa dom tills imorgon. Sedan hängde hon undan dom till mig. Jag behöver bara gå dit och hämta och betala. Utan att slåss. Väldigt nöjd med mig själv.

Tillbaka till Carrefour, för kassan var en upplevelse värd att nämna. Killen satt lugnt och väntade tills jag hade lagt upp allt innan han började slå in varorna – så att jag skulle hinna packa utan att allt blev krossat. Sånt händer typ aldrig. Sedan langade han melonerna en efter en till mig. Väntade in mig. Tog upp en extra plastpåse och la all mozarella ost i, försiktigt, så den inte spricker. Såg min häpna min. Log. Fortsatte lugnt slå in varorna, men inte snabbare än att jag hann packa. Hela jag började slappna av. Och så när jag såg slutsumman bleknade jag tydligen, men gaskade upp mig när jag såg att jag hade en kupong på 5 euro i plånboken. Bättre än inget.

Sen skulle jag betala och fattade ingenting. 151 minus 5 är väl inte så svårt att räkna ut? Så varför landade siffran så väldigt mycket lägre? Typ 10% lägre.

”Du ser lite förvirrad ut” sa killen lugnt. ”Jag har visst också lite svårt för siffror så här på kvällen efter en lång dag. Sån osis. Ha en fin kväll nu.”

🙂

Det finns hopp för mänskligheten. Men jag undrar vilket land jag hamnat i?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: