Skrivet av: Fransyskan | 18 mars 2017

Att träna med ett proffs

Häromdagen avslöjade jag för paddelmannen att jag funderar på att köpa en sprillans ny kajak, så att jag kan njuta av havet jag faktiskt bor bredvid.

Ha! sa han.

Igår ringde jag och frågade om jag fick låna en kajak idag och ta en tur runt öarna själv, för att se om jag uppskattar sporten utan sällskap.

Ha! sa han.

Min taktik för att slippa paddla själv funkade fint. Så imorse drog vi iväg tillsammans i varsin ostabil enmannakajak. Jag hade kollat vädret noga, ingen vind. Missade tyvärr att kolla vågorna, och såna fanns det många av. Till paddelmannens stora glädje.

Har jag nämnt att han är före detta fransk mästare i kajak? Att han var bäst i detta land? Att han har paddlat sen han var 8 år?

Kom nu ropade han, följ mig! och så paddlade han en halv meter från dom vassa klipporna i ett hav där enorma vågor slog över gång på gång.

I think not.

Jag paddlade så långt ifrån jag bara kunde medan han vrålade åt mig, skällde ut mig, och jag ropade tillbaka att jag höööööööööör inte vad han säger. Hade fruktansvärd kramp i vänstra överarmen.

När vi hade bråkat klart förklarade han varför det är lättare att paddla nära klipporna, trots vågorna. Upplyste honom om att sånt kan man berätta innan. Inte medan tjejen har kramp i överarmen efter att ha paddlat sig blå i ansiktet med att försöka komma ikapp proffset.

Sen följde jag efter honom snällt. Testade vågorna. Vågade surfa. Blev översköljd två gånger i hans osänkbara kajak. Det är 14 grader i vattnet by the way.

Efter 8 km frågade han om jag ville köpa hans kajak:-) Om han säljer den la han till. För den är lite för ostabil för nybörjare sa han.  No way?

Frågade varför han förväntar sig att jag ska ha samma nivå som honom. För att du kan, sa han. Hjärnan vill, musklerna not so much förklarade jag. Att någon som får kramp med en gång på stand up paddle (medan jag knappt känner att jag står på brädan) kan tycka att det är så konstigt att jag får kramp när jag sitter i en kajak är obegripligt. Men men. Män.

”Du måste förstå att du kommer bli bäst om du gör som jag säger” förklarade han.

Efter milen sa han att ok vi ses vid samma tid imorgon bitti.

”Men imorgon paddlar vi i samma kajak” la han till ”så att jag får träna lite och du får vila dig!”

Styrde bilen med knäna på vägen hem för jag var så trött i armarna.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: